لیفت لثه

از زمان پیدایش نسل بشر تا به امروز زیبایی یکی از اصول مهم در برقراری روابط اجتماعی بوده و هست. زیبایی صورت به عنوان یک هدیه خدا دادی همیشه باعث بالا رفتن اعتماد به نفس افراد می شود. زیبایی صورت و ظاهر افراد حتی در برخی موارد باعث به راه افتادن جنگ بین کشورها شده است. پس می توان به جرات گفت که زیبایی ظاهری یکی از مهمترین فاکتورهای تعاملات اجتماعی بین انسان هاست.
اصول زیبایی شامل موارد متعددی می شود که از قد و وزن گرفته تا سایز بینی و مکان قرار گیری ابروها در آن دخیل هستند. از مهمترین مولفه های زیبایی، زیبایی دهان و دندان است که اولین چیزی است که در یک مکالمه خود را نمایان می کند. سفیدی دندان، خط لبخند و متناسب بودن سایز لثه و دندان ها از جمله مواردی است که زیبایی دهان و دندان را به نمایش می گذارند.

بیماری لثه که نیاز به لیفت دارند

در برخی افراد لثه ها باعث کم شدن زیبایی دهان و دندان می شوند. لثه برخی افراد به طور غیر معمولی بر روی دندان ها می آید و سطح بیشتری از دندان ها را می پوشاند که این خود باعث می شود وقتی که فرد لبخند می زند، لثه ها به شکل آزار دهنده ایی خود را نمایش می دهند. این بیماری که غالبا با نام لبخند لثه ایی معرفی می شود به دلیل التهاب و یا بیماری های دیگر لثه به وجود می آیند که باعث کاهش کیفیت لبخند و در نهایت کاهش زیبایی فرد می شود.
یکی دیگر از عوامل بی کیفیت شدن لبخند که به لثه ها مربوط می شود، تخریب بافت لثه و بالا رفتن این بافت است. برخی افراد در هنگام لبخند زدن قسمت عظیمی از دندان های آنها نمایان می شود، در واقع لثه به حدی بالا رفته است که دندانها تا نزدیکی ریشه آن نمایان می شود. این دو حالت لثه به طور یکسانی باعث ناخوشنودی افراد می شوند، در نتیجه باید به فکر درمان آن بود.

لیفت لثه چیست؟

در گذشته عمده راهکار متناسب کردن لثه ها، استفاده از نمک بود. نمک را روی دندان می کشیدند و با دست لثه را مالش می دادند. نمی توان گفت که این روش کاملا بی تاثیر بود ولی باز هم آن تاثیر مطلوبی که مد نظر افراد بود را نمی گذاشت.
امروزه مانند اکثر بیماری ها و نقصی ها که قابل درمان شده اند، مشکلات لثه هم قابل درمان هستند. لیفت لثه نام عملی است که در آن پزشک اقدام به متناسب کردن لثه ها می کند. لیفت لثه با دو روش جراحی و لیزر انجام می شود که روش لیزر به روز تر و همچنین کم عوارض تر از تیغ جراحی است.
برای درمان لثه های قطور و متورم که قسمت عمده دندان را می پوشانند، پزشک متخصص اقدام به جدا کردن قسمت اضافه لثه و حذف آن از روی دندان می کند.
در جراحی با تیغ این عمل همراه با خونریزی است و قسمت جدا شده لثه از دهان خارج می شود، همچنین دوره نقاهت طولانی تری دارد. در روش لیزیک، لثه به کمک لیزر سوزانده می شود و قسمت های اضافی آن نیازی به خارج کردن و جدا کردن از لثه ندارند، در نتیجه بدون خونریزی است و درد بسیار کمتری را تحمیل می کند.
دوران نقاهت در روش لیزیک بسیار کم است در نتیجه فرد به راحتی می تواند به فعالیت های روزانه خود بپردازد، هرچند که باید تا چند روز رژیم غذایی خود را تغیر دهد که پزشک معالج آنها را بیان خواهد کرد.